Εγκατάσταση Ubuntu 14.04 LTS

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δείξουμε πως να εγκαταστήσετε εύκολα και απλά το Ubuntu 14.04 LTS.

Συμβουλεύουμε την εγκατάσταση της έκδοσης 14.04 LTS έναντι τον άλλων εκδόσεων καθώς είναι η πιο πρόσφατη και είναι LTS, δηλαδή έχει υποστήριξη για 5 χρόνια, (οι συνηθισμένες εκδόσεις έχουν περίπου 1 χρόνο).

Κατεβάστε την έκδοση desktop από την εξής ιστοσελίδα http://www.ubuntu.com/download/desktop. Διαλέξτε την έκδοση που θέλετε 32-bit, 64-bit ή 64-bit Mac και πατήστε download.

Wordpress screenshot

Μόλις κατεβεί το αρχείο γράψτε το σε ένα DVD ή σε ένα USB stick, ως εικόνα δίσκου. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για αυτή τη δουλειά όπως το Infra Recorder που μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.                                                        infra recorder wordpress

(Με το Infra Recorder), αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή, ανοίξτε την και πατήστε Write Image, επιλέξτε την εικόνα του ubuntu που κατεβάσατε και επιλέξτε και το δίσκο που βάλατε.

Όταν έχετε δημιουργήσει τον δίσκο και είστε έτοιμοι, βάλτε το δίσκο στη μονάδα DVD του υπολογιστή σας και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Σιγουρευτείτε ότι το boot priority του bios έχει το boot από DVD ή από USB stick πρώτο, (ανάλογα με το μέσω επιλέξατε να κάνετε την  εγκατάσταση).

Τότε θα πρέπει να δείτε την παρακάτω εικόνα. Πατήστε εγκατάσταση Ubuntu.

image-tryubuntubeforeyouinstall-1

Πατήστε Install Ubuntu και μετά επιλέξτε install ubuntu alongside windows. Καλό θα ήταν να δείτε και τις σημειώσεις της έκδοσης εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s