Είναι το GPS του κινητού σας αργό;

google maps

Μία πολύ συνηθισμένη κατάσταση είναι όταν προσπαθείτε να βρείτε την τοποθεσία σας από το GPS του smartphone σας και ενώ περιμένετε για λεπτά ολόκληρα το κινητό δεν θα λέει να λάβει την τοποθεσία.

Αν βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για τη γρηγορότερη λήψη της τοποθεσίας. O γενικός κανόνας είναι ότι την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσουμε το GPS του κινητού τηλεφώνου θα μας πάρει περισσότερη ώρα για τη λήψη της τοποθεσίας (ως και 5 λεπτά). Μετά από αυτό θα χρειάζονται 20-40 δευτερόλεπτα.

Για την ποιο γρήγορη λήψη της τοποθεσίας προσπαθήστε να:

  1. Είστε σε ανοιχτό χώρο και να βλέπετε τον ουρανό.
  2. Αποφύγετε την μετακίνηση.

Επιπλέον μπορείτε να ενεργοποιήσετε βοηθητικά δεδομένα GPS EPO ή A-GPS για την ποιο γρήγορη λήψη τοποθεσίας. Για να τα ενεργοποιήσετε (στο Android) πηγαίνετε στις ρυθμίσεις>Τοποθεσία>Ενεργοποίηση βοήθειας EPO GPS, Ενεργοποίηση A-GPS.

Το EPO GPS θα κατεβάσει από το ίντερνετ ένα αρχείο με δεδομένα για την τροχιά των δορυφόρων GPS για 30 ημέρες βελτιώνοντας την ταχύτητα λήψης τοποθεσίας σταθερά. Ενώ το A-GPS χρησιμοποιεί δεδομένα δικτύου για την ταχύτερη εύρεση τοποθεσίας (μερικές φορές μπορεί να έχει χρεώσεις από τον πάροχο δικτύου κινητής τηλεφωνίας).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s