Δημιουργία εικονικής δισκέτας

Οι παλιές δισκέτες (Floppy Disks), είναι ακόμα αρκετά χρήσιμες στην ανάπτυξη λειτουργικών συστημάτων ως χόμπυ και στις εικονικές μηχανές. Στην εποχή μας όμως, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν και χρησιμοποιούν ακόμα δισκέτες αλλά ακόμη πιο δύσκολο είναι και να βρείτε ένα floppy drive καθώς έχουν εξαφανιστεί από την αγορά (και καλά κάνουν), για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εικονική δισκέτα, φτιάχνοντας μια εικόνα δισκέτας.

Οι οδηγίες είναι απλές. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες εντολές:

  1. mkfs.msdos -C /home/username/floppy.img 1440 όπου username το όνομα χρήστη σας. Θα δημιουργηθεί μια εικόνα δισκέτας στο φάκελο που δώσατε, (στη περίπτωσή μας στον προσωπικό φάκελο).
  2. Αν δεν έχετε δικαίωματα, αποκτήστε τα με αυτή την εντολή sudo chown username.username ./home/username/floppy.img (ανάλογα με τον φάκελο που βρίσκεται)
  3. Για να βάλετε ένα αρχείο: mcopy -i /home/username/floppy.img /home/username/Λήψεις/V25-12-14_14.25.3gp ::/ όπου στον πρώτο φάκελο βρίσκεται η εικόνα δισκέτας και στο δεύτερο το αρχείο για αντιγραφή.
  4. Τέλος προσαρτήστε την με όποιο τρόπο θέλετε και θα υπολογίζετε σαν ένα μέσο αποθήκευσης 1.44 MB με αρχεία που έχετε βάλει.

Για όσους δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν την εικόνα δισκέτας για οποιοδήποτε λόγο, κατεβάστε μια από εμάς! https://drive.google.com/file/d/0B0KB0YM9XwE3MEdyNF9TLS1USlU/view?usp=sharing (Βρίσκετε στο google drive, απλώς κατεβάστε το).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s