Νέες εκδόσεις των διανομών Linux

Από την ποικιλία διανομών Linux που έχουμε, καιρός είναι να γράψουμε και μια «ενημέρωση» για τις εκδόσεις τους που αναμένουμε να δούμε και να αναβαθμίσουμε με αυτές το σύστημα μας.

Ubuntu

ubuntu-logo32

Η έκδοση 15.04 του Ubuntu, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 23 Απριλίου. Το βασικό που περιμένουμε είναι η πλήρης μετάβαση στον systemd έναντι του upstart που χρησιμοποιούμε τόσο καιρό. Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε στην ανάπτυξη της νέας έκδοσης από το launchpad, με διάφορους τρόπους (μετάφραση, αναφορά bugs…).

Επίσης πλησιάζουμε στην κυκλοφορία της 14.04.2 στις 19 Φεβρουαρίου, ιδανική για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν την 14.04 LTS, ώστε να διατηρήσουν υποστήριξη μακράς διαρκείας.

Fedora

Fedora_logo_and_wordmark.svg

Στις 9 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου κυκλοφόρησε το Fedora 21, το οποίο αποτελεί μια καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν το μη υποστηριζόμενο Fedora 19. Έχει φέρει αρκετές βελτιώσεις και είναι η πλέον σταθερή έκδοση. Διαβάστε τις σημειώσεις της έκδοσης.

Πλέον βρίσκετε υπό ανάπτυξη η έκδοση 22 και την περιμένουμε ακόμα καλύτερη! Είναι ακόμη νωρίς όμως για να έχουμε αρκετές λεπτομέρειες.

Slackware

Slackware_logo_from_the_official_Slackware_site.svg

Η τελευταία έκδοση του Slackware είναι το Slackware 14.1, το οποίο κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου του 2013, θα υποστηρίζεται για 5 χρόνια, μέχρι τις 2018-11-04.

Πλέον βρίσκετε υπό ανάπτυξη μια έκδοση ακόμα (current), δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για αυτήν παρά μόνο ότι βασίζεται στον πυρήνα Linux 3.14.27.

Υπάρχει πιθανότητα μελλοντικά να αλλάξουν οι ημερομηνίες κυκλοφορίας των εκδόσεων, ή λόγο πολλών πηγών να βρείτε κάποιο λάθος στο άρθρο αυτό. Παρακαλούμε αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο να το αναφέρεται στα σχόλια με μια πηγή όπου το αληθεύει.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s